TROUWEN IN SLOCHTEREN-Groningen | 2020

Getting ready

Toen ik binnenkwam bij Bruid Margreet, hing de trouwjapon nog keurig op het hangertje. Bruidegom Jasper en hun beide zoons waren ergens aan het aankleden. Margreet werd geholpen door haar moeder. Een intiem moment, zeker als je al wat jaren uit huis bent, dan staat je moeder er niet vaak meer bij. Toch is de hulp van moeders niet te onderschatten; zij weten immers vaak precies waar de lintjes en de knoopjes aan vast moeten. En zo ook bij Margreet. Jurk over het hoofd, knoopjes vast, rits gelocked en het ceintuur op de juiste manier geknoopt…

Aankleden met behulp van je moeder…<3
Vooral rustig aan doen en van elk moment genieten
Nog even een appje naar de bruidegom, hoever hij is…;-)

First look

Hier hadden we het van tevoren over had, dit bruidspaar en ik als bruidsfotograaf. Hoe gaan we die ‘first look’ momentjes aankleden. En weet je…je kunt verzinnen wat je wilt; maar uiteindelijk gebeuren er zulke mooie dingen die je niet kunt bedenken. Margreet kwam naar buiten terwijl haar ‘boys’ met de rug naar haar toe stonden. Wat ontlading toen Jasper zich eindelijk mocht omdraaien en zijn Margreet als bruid zag!
Happy Tears heet dat, oftewel; tranen van geluk.

Afwachten; hoe zou ze eruit zien?
Mooier dan ooit durven dromen <3
Wat een heerlijke reacties!

Toen was de dag begonnen…

Eindelijk. Het feest kan beginnen, ze hebben elkaar gezien, de gasten zijn binnen… en het weer werkt ook mee! Let’s go! Jasper en Margreet hebben een aantal favo-spots in de regio. Zo wilden ze graag naar Roegwold, en naar de steiger waar ze zomers vaak nog even vanaf springen in het koude water. Hun auto was een BMW2020, een oudje in perfecte staat. De fotoshoot duurt ongeveer een uur, een uurtje waarin je als bruidspaar rustig kan ontspannen, en ik hoop als fotograaf dat ze het ook als een ‘momentje voor zichzelf’ zien en voelen.

Het ruige Groningse landschap, maar ow zo mooi
Op de steiger waar zoveel leuke herinneringen liggen..
Wind speelt met haren en met linten
Blote voeten en je haar in de war…zo moet je trouwdag voelen

Plechtigheid

Jasper en Margreet hebben gekozen voor de Fraeylemaborg als trouwlocatie, een prachtige borg midden in Slochteren. Gelukkig is de borg inmiddels weer opgeknapt, enige restauratie vanwege aardbevingschade was noodzakelijk. Tijdens de ceremonie zaten alle familieleden volgens de richtlijnen van het RIVM opgesteld, en eerlijk gezegd; het was gewoon knus, intiem en betrokken. Toch knap met overal voldoende afstand tussen.

Over de loopbrug naar de borg
Happy Tears
Hier en daar werd een traantje weggepinkt <3

Happily ever after…

Na het Ja-woord, en het ondertekenen en de wisseling van de ringen, was het tijd voor het hoofdgerecht in Restaurant de Boerderij en het verdere avondprogramma. Voor mij was de dag en de bruidsfotografie van dit fantastische bruidspaar ten einde. Vlak voordat ze hun feest gingen vieren en naar binnen stapten, maakten we nog een paar ‘after-wedding’ foto’s. Ogen nog een beetje nat van de emoties maar zielsgelukkig!
Ik wens jullie alleen maar liefde en geluk toe, Jasper en Margreet, ik hoop dat jullie genoten van deze sneakpreview!

Just Married!
Let’s party!

Groet, Britt | fotograaf

Leave a Reply


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.