Bruidsfotografie Workshop | Florence

Ondanks of misschien wel juist omdat ik al jaren bruidsfotograaf ben, volg ik zo nu en dan een workshop, speciaal op het gebied van bruidsfotografie en trouwfoto’s. Voor nieuwe inzichten, om de zaak maar eens van de andere kant te bekijken, maar ook vooral om te experimenteren met licht, beeld en poses. In februari dit jaar vloog ik vol goede moed naar Florence om daar in een gezelschap van ruim tien collega’s, en een prachtig mooi bruidspaar een paar dagen los te gaan  met techniek en tips en tricks om nog mooiere bruidsfoto’s te maken.Photoshoot | Florence

Iedere fotograaf heeft een eigen stijl en het was ook best verrassend dat iedereen van dezelfde situatie, toch hele andere weergave en ideeën kon laten zien. Ik streef ernaar om de ‘band’ of om de ‘liefde’ zichtbaar te maken. Emoties. Soms tranen maar ook die onbedaarlijke lach of gegniffel.  Ik heb dat weekend in Toscane gebruikt om boudoir-fotografie uit te proberen, zo gaaf om die momenten  net voor de bruid de jurk aantrekt een soort van rustpunt te zien. Make up in orde, haren mooi…nu alleen nog in die jurk glippen. Dat boudoir alleen voor bruiden is is een misvatting, ook voor heren is er een boudoir stijl.  Als fotograaf vind ik het te gek om de hele dag vast te leggen, van het begin tot het einde…en dat begin is nou eenmaal vaak onder de douche. Dat onderdeel van de dag noem ik Getting Ready, de bruid trekt haar jurk aan, de bruidegom strikt zijn strop.

Destination wedding | Tie Getting Ready | Stropdas Bruidsfotografie | boudoir Getting ready | De bruidsjurk Getting ready | De bruidsjurk

In deze workshop was ik zoals gezegd niet de enige bruidsfotograaf en het bruidspaar heeft zich geduldig gevoegd naar alle wensen en aanwijzigingen om te poseren. Je kunt je wel voorstellen dat zij wel veel bekijks trokken, met zoveel Nederlandse trouwfotografen erom heen. Meerdere keren zijn ze ook gefotografeerd door omstanders en toeristen :) Maar Keven en Mariska bleven cool, en dat is dan ook de beste manier om met aandacht op je trouwdag om te gaan.

Photoshoot | Kisses

Ik heb veel geleerd op deze workshop, en vond het een enorme leuke ervaring te fotograferen in Florence Italië. Dus mocht je in het buitenland trouwen :-) Let’s chat!

Destination wedding in Italië

 

Bruidspaar bleef cool ondanks de aandacht van vele omstanders.

Leave a Reply


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.