Schoolfotografie

Als je het over portretten maken hebt…dan mag schoolfotografie niet ontbreken.

En hoe schoolfotografie werkt, dat weet iedereen wel denk ik. Alleen wil ik je graag vertellen over hoe ik die dag op jullie school als schoolfotograaf invul.
Allereerst bouw ik op afgesproken moment een mobiele studio op in een leeg lokaal. En de kinderen komen per klas het studiolokaal in. Ik leg kort uit wat we gaan doen, en ik maak per kind een soort mini-shootje. Soms heb ik meer opnamen nodig om een kind goed te portretteren en soms werken we gewoon wat sneller samen. Mijn streven is echt even contact te maken met het kind op de achtergrond. En daardoor een ‘echt eigen’ portret te maken.

Na een aantal weken (afhankelijk van het aantal leerlingen op school) krijgen de kinderen via school de inlogcode van het persoonlijke mapje van hunzelf mee naar huis. Ze kunnen samen met hun ouders de foto’s online bekijken en beslissen welke foto ze willen bestellen. Via mijn online galerie bied ik verschillende materialen aan waarvoor jullie kunnen kiezen. Prints, stickers, op canvas, op glas, bedrukte mokken, kussenslopen, noem maar op. Zo breed mogelijk en vooral met veel keuzes.

Ik hanteer geen verplichte afname van de foto’s, geen shoot-kosten voor school of ouders. En omdat het via de online galerie gaat, worden er geen foto’s geprint die niet afgenomen worden. Geen verspilling van grondstoffen en geen prints of materialen die weggegooid worden. Ik noem dit daarom GROENE schoolfotografie!