Bruidsfotograaf, mijn werkwijze

Bruidsfotograaf zijn is zo beetje het allerleukste beroep wat je kunt bedenken. Toen ik in 1993 als fotograaf en audio-visueel vormgever mijn “bachelor of art” haalde, wist ik al dat ik het allerliefste bruiloften wilde fotograferen. En die liefde voor trouwfotografie…die gaat nooit meer over!

Voorpret
Om jullie trouwdag zo soepel mogelijk te laten verlopen, maken we samen een tijdsplanning, met voldoende tijd voor ontspannen momenten en met een klein beetje speling zodat we die openstaande brug met gemak kunnen hebben! De tijdsplanning wordt pas definitief een paar weken voor de bruiloft, als we in een meeting de puntjes op de ‘i’ gaan zetten en alles doorspreken. En om alvast een beetje te wennen aan voor de camera staan, maak ik een LOVEshoot van jullie. Een korte shoot, met een hoog romantiek gehalte als afsluiter van jullie pre-huwelijkse periode.

Getting ready op de dag zelf <3
Details details details en nog meer details…just love it
Uit de Getting Ready voor de bruiloft van Ri-Janne en Stefan!

De Grote Dag

getting ready bruid wordt aangekleed
Alert reageren op complexe situaties als bruidsfotograaf is mijn goal

Getting Ready:
En dan…de afspraak met de kapper, de schoonheidsspecialist, de bloemist, de trouwauto en de bruidsfotograaf…alles komt samen en de dag begint vroeg. Als het mogelijk is, en de afstand het toelaat, begint de reportage bij hem als haar. Het aantrekken van het pak, met stropdas, de speciale manchetten, de zenuwen maar ook heel veel zin hebben in de dag die gaat gebeuren! En bij haar; de kapper, de make-up en daarna de jurk aantrekken. Met behulp van  moeder,  zussen, vriendinnen.  Allemaal speciale momenten die mooie foto’s waard zijn.  Wil je een stapje verder en mag je mooie bruidslingerie ook gezien worden, dan is een boudoir-shoot iets voor jou als bruid!

vrouw maakt overhemdmanchetten  vast
Getting Ready, bijna klaar ;-)
bruidegom met bruidsbloemen
Bloemen, strik, schoenen…check!

Ceremonie:
Tijdens de ceremonie is mijn rol als jullie bruidsfotograaf veel meer documentair en journalistiek dan tijdens bijvoorbeeld de fotoshoot. Vaak hoor ik van het bruidspaar dat ze mij niet eens hebben gezien of opgemerkt tijdens de plechtigheid. Dat is een mooi compliment want het gaat om jullie en jullie belofte en daarbij kun je maar beter zo min mogelijk gestoord worden. En nadat het ja woord is gevallen, en de KUS uitgedeeld…

bruidspaar komt trouwzaal binnen
Marielle en Marnick trouwden op het sfeervolle Landgoed Ekestein
bruid wordt weggegeven door vader
Als je door je vader wordt weggegeven…is dat best emotioneel!

Natuurlijk horen groepsfoto’s erbij! Geen feest zonder gasten! Blijf wel creatief bij het maken van een lijst. Heb je drie A4 vellen vol geschreven met formaties, probeer dan eens te bedenken of je het nog wel leuk vindt om zo veel en vaak te poseren met iedereen… Zou je er bijvoorbeeld andere groepen van kunnen maken? “Broers en zussen” of ‘alle mannen” en “ alle vrouwen”. “Familie Hem en Familie Haar” De grote groepsfoto van alle gasten mag natuurlijk niet ontbreken!

groepsfoto zwaaiende mensen bruiloft
bruid photobombed

Fotoshoot:
Over mooie lokatie gesproken. Dat plantsoentje is mooi, maar jullie eigen plek waar jullie graag wandelen of die verbonden is aan een hobby, is nog mooier! Dat maakt ook meteen dat jullie foto-shoot niet alleen afwijkt van dat van andere bruidsparen, maar ook dat je erg persoonlijke foto’s hebt. Mij is, als bruidsfotograaf, niet snel wat te gek, en als dat het wel wordt…dan verzinnen we er wat op.

Ik loop vaak over straatmeubilair, klim op paaltjes en muurtjes en lig plat op mijn buik. Alles voor een mooie foto… Toch kun je mijn capriolen maar beter negeren. Richt je op elkaar, geniet van dat uurtje samen. Relax, ontspan en geniet. Lekker kletsen, beetje knuffelen, tijd voor elkaar…Op deze manier komen jullie het allermooiste over en kan ik jullie geluk ‘vangen’!

Het kan natuurlijk ook ‘slecht weer’ worden op jullie dag. We bespreken sowieso vooraf of we een binnenlokatie kunnen gebruiken.Vaak moet er even van tevoren geïnformeerd worden dat jullie langs willen komen als het regent, maar het is ook wel handig dat je even van tevoren kijkt of de sfeer je aanstaat. Laat je echter niet uit het veld slaan, regen kan prachtig zijn. Bedenk of je bijvoorbeeld rubber laarzen aan wilt trekken of verzamel leuke paraplu’s in verschillende leuke kleurtjes voor je gasten. Of in jullie kleur, als je werkt met een kleurthema.

bruidspaar in omhelzing in tuin bruidsfotografie
Een moment voor jullie samen, de fotoshoot!
Bruidsmeisje met koe
bruidspaar gezien door auto interieur
Bruidspaar met letters J en A bruidsfotografie

Feest:
En dan is het tijd voor feest! Voor bubbels, voor taart en om lekker los te gaan met iedereen om je heen die er toe doet! Het diner en het feest mee-fotograferen is wel een aanrader, maar zit niet standaard in de bruidsfotografie. Feestfoto’s zijn optioneel. Het grote voordeel is dat je je hele dag zeker weten goed gefotografeerd hebt! Mooie sfeerplaten als herinnering aan die knalfuif die jullie op de bruiloft gaven! 

Bruiloft diner van buiten gezien door raam
Het diner met je dierbaren waarmee het feest los gaat!
Overzicht van groep in kerk
Het dak gaat eraf!
tuin met lampjes tijdens bruiloft trouwfotografie
De tuin als feestlocatie!
Photo Booth bruidspaar bruidsfotograaf

Oog voor elkaar op je eigen feestje!

Zou je welmeer willen zien of horen over mijn bruidsfotografie? No probleem; laten we elkaar ontmoeten in real life of via een chat room….mail mij: heybritt@brittsfabriek.nl and let’s chat! Of vul onderstaande contactformulier in!