Welkom!

WELKOM! Wat leuk dat je op mijn website kijkt!

Ik ben Brigitte, en ik fotografeer mensen. Veel mensen: grote, kleine, jonge, oude, verliefde, verloofde en blije mensen. Ik hou ervan om in gesprek te raken met de personen voor mijn camera en zo door het gesprek heen de portretten te maken. Op deze manier kan ik je ‘echte gezicht’ laten zien, je echte emoties, kortom “echte momenten….echt JIJ!” Ik geloof er heilig in dat ieder mens fotogeniek is, zolang je maar jezelf blijft.

Plastic-fantastic smiles probeer ik te vermijden en ben alert op de momenten  tussendoor.

SMILE!


Het begin;
Op mijn negende verjaardag kreeg ik van mijn ouders een spiegelreflex camera cadeau en dat was, zonder dat wij dat zelf wisten, de start van de droom om fotograaf te worden. Ik mocht eerst oefenen met de camera zonder filmrol erin, om zo de functies en de knoppen te leren kennen. Nu was die Practica MTL5 niet bepaald rocket-science en al snel fotografeerde ik alles wat los en vast zat.

Ik werd ouder, hobby’s kwamen en hobby’s gingen maar fotografie, ja, dat bleef.
Na de HAVO ging ik dan ook fotografie en audio-visuele vormgeving studeren aan de Rotterdamse Academie der Beeldende Kunsten ‘Willem de Kooning” waar ik in 1993 afstudeerde als fotograaf en audio-visuele vormgever. Maar toen begon de reis pas echt.

Fotograaf;
Ja, zo mocht ik mij noemen en omdat ik uit een ondernemersgezin kom, mijn vader had een Technisch-Installatie- en Loodgietersbedrijf, was ik al snel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en kreeg ik opdrachten. Ik draaide, ja, ik draaide goed zelfs… ik maakte tientallen bruidsreportages in het jaar, en op een zeker moment had ik een vaste free-lancer om samen met mij de bruiloften vast te leggen. In die tijd leerde ik veel over bruiloften, over bruidsjurken en over hoe mensen reageren in stress situaties. En ik kreeg er steeds meer plezier in…

Ik ben verhuisd naar Noord Nederland, mijn grote liefde achterna en heb daar mijn bedrijf voortgezet. En natuurlijk fotografeer ik nog steeds met veel liefde en plezier bruiloften. Maar ook familie-shoots, newborns en LOVE-shoots staan vaak op de agenda. De afwisseling maakt dat elke dag een nieuwe en leuke dag is, met opnieuw mensen voor mijn camera, waarmee ik mooie beelden kan maken.

Ik zeg dan ook uit de grond van mijn hart “I love my job”…

Ik kijk uit naar on ze kennismaking!

Groet. Britt

PS: Ik plaats vaak blogposts over shoot en bruiloften die ik onlangs heb gefotografeerd en die vind je  [ hier ]